Microscop Endodontic cu lentile Carl Zeiss


Microscopul cu lentile Carl Zeis este cel mai performant aparat stomatologic folosit in efectuarea tratamentelor de canal.

Utilizarea microscopului a dus la cresterea ratei de succes a tratamentelor endodontice de la 60%, in cazul tratamentului clasic, la 90%  facand astfel posibila tratarea dintilor care odata erau condamnati extractiei.

Microscopul Zeis permite realizarea tratamentelor dentare de cea mai buna calitate oferind siguranta, acuratete, confort, durata mai scazuta a tratamentului, imposibil de realizat prin tehnologiile clasice.

Micromotor Endodontic

VDW.SILVER RECIPROC

Acesta este unul dintre cele mai moderne instrumente stomatologice, fapt care faciliteaza un confort sporit al pacientului in timpul interventiei stomatologice si durata mai mica a tratamentului.

Micromotorul VDW.SILVER RECIPROC prepara usor, sigur si rapid canalele. Face posibila prepararea canalelor anatomice dificile cu rezultate predictibile folosind un singur ac.

Apex Finder Morita

A fost primul aparat capabil sa lucreze in canale cu mediu umed, masuratorile nefiind afectate de prezenta sau absenta sangelui, altor secretii sau electroliti. Apexul locator, Root ZXII a stabilit un nou standard pentru precizia si siguranta pacientilor si este cel mai premiat si mai performant echipament existent pe plan mondial.

Apex locatorul impreuna cu micromotorul endodontic sunt echipamentele ideale pentru realizarea tratamentelelor endodontice la nivel de excelenta.

Sistem de obturare la cald

SYBRONENDO DE LA KERR

Sistem perfect pentru obturarea ermetica 3D a canalelor radiculare, incluzand canalele laterale. Obturarea se realizeaza usor, rapid, controlat, exact iar partile care intra in contact cu pacientul se pot autoclava.

Sistemul pentru obturarea canalelor cu gutaperca la cald ofera control si obturare excelenta apical a canalelor “complicate”.

Micromotor Endodontic

VDW.SILVER RECIPROC

Este un aparat utilizat pentru operatii moderne parodontale, minim invazive, ce ofera precie maxima medicului si stres minim pacientului.

Aparatul PIEZOSURGERY® de la Mectron protejeaza tesutul moale,

reduce cu 80% riscul de perforatie a membranei Schneider in interventia de ridicare a sinusului cu acces lateral, edemul post-operator este mai mic, osteointegrarea este mai rapida si mai buna dupa prepararea situsului implantar iar recuperarea post-operatorie este mai rapida si mai putin traumatica.

De asemenea, acest aparat mai este folosit cu succes in intervenitii precum:

 • sinus lift – tehnica crestala
 • sinus lift – abordarea laterala
 • pregatirea situsului implantar
 • prepararea pentru mini-implanturi
 • extractii
 • explantari
 • expansiune de creasta
 • tehnici de corticotomie
 • grefe de blocuri osoase
 • modelare osoasa
 • endodontie
 • osteotomie in apropierea trunchiurilor nervoase
 • chirurgie parodontala
 • igienizare periimplantara

Lasere

Utilizarea in stomatologie a laserului diminueaza in proportie de 80%  durerea, de cele mai multe ori nefiind necesara anestezia.  Atat laserul cu dioda cat si cel cu CO2 sunt folosite pentru toate tipurile de interventii: parodontologie, implantologie, chirurgie, estetica (albiri), etc.

1) Soft Laser ML 1055 – utilizat pentru biostimularea tesuturilor moi , reducerea durerilor postextractionale (mai ales in cazul molarilor de minte), acupunctura extraorala;

2) Laser FOX diode 810 nm – utilizat in parodontologie si endodontie pentru sterilizarea canalelor, excizii/incizii chirurgicale, hemostaza, periimplantita, desensibilizare, decapusonarea implantelor, herpes, afte, puncte de presiune de la proteze, acupunctura extraorala, albire dentara;

3)
Laser CO2 – ERASER
– utilizat pentru: afte, biopsie, deepitelizare, dentitio dificilis, desensibilizare colet dentar, coafaj pulpar direct, decubitus ,epulis, fibrom, frenectomie-indepartarea frenului lingual/bucal, gingivectomie, hiperplazii gingivale, hemangiom, herpes, hipercheratoza, decapusonare implant dentar, incizii/excizii, coagulare, extensie corono -gingivala, mucocele, papilectomie, periimplantita, pulpotomie, creasta alveolara flotanta, prelungire sulcus, vestibuloplastie, sterilizare rana.

Radiologie Digitala panoramica si retroalveolara

Radiografia este vizualizata aproape instantaneu, are o calitate mult superioara celei clasice iar imaginea poate fi prelucrata pe calculator.  Avantajul esential al radiologiei digitale este REDUCEREA CU 90 % A NIVELULUI DE RADIATIE fata de radiologia traditionala.

Alte avantaje:
• Permite prelucrarea imaginilor si evidentierea detaliilor ce nu pot fi percepute altfel de ochiul uman: distorsiune minima prin setarea densitatii, contrastului pentru o identificare cat mai exacta a afectiunilor dentare
• Vizualizarea pe acelasi ecran a mai multor radiografii panoramice din examinari efectuate la anumite intervale de timp si compararea acestora;
• La cerere radiografia panoramica poate fi printata cu imprimanta de inalta rezolutie
• O mai buna arhivare si gestionare a imaginilor radiologice

Centrifuga

PRGF® – ENDORET® prima tehnologie de pe piata, 100% autogen

centrifuga-prgf-r-endoretPRGF -Endoret activeaza plasma cu acele proteine din sange, responsabile de vindecarea tesuturilor. Aceasta plasma este produsa prin centrifugarea si procesarea unei cantitati mici de sange de la pacient, folosind aparatura specializata.

Tehnologia PRGF este folosita pe de o parte in stomatologie iar pe de cealalta parte in estetica faciala cu rezultate surprinzatoare:

·      in cazul implanturilor dentare accelereaza vindecarea tesuturilor de 7 ori si scade cu 80% riscul de inflamare al zonei implantate

·      in cazul esteticii faciale regenereaza tenul, reduce considerabil ridurile și creeaza un aspect mult mai sanatos al pielii. Este cel mai revolutionar tratament anti-imbatranire, fiind  un tratament estetic natural, care se bazează pe… propriul sânge.

In stomatologie centrifuga PRGF ® – Endoret mai este utilizata in urmatoarele interventii:

·      Chirurgicale: alveole postextractionale, molari de minte, regenerarea in jurul implanturilor, transplant de grefa osoasa, transplant grefa gingivala, aditie osoasa, ridicari de sinus, lateralizare de nerv (alveolar inferior);

·      Implantologice

·      Parodontologice

PRGF ® – Endoret ® grabeste vindecarea tesutului si procesul de regenerare, reducand in acelasi timp inflamarea si riscul de infectie sau de complicatii post chirurgicale. Utilizarea PRGF ® – Endoret ® garanteaza imbunatatiri importante in procesul de regenerare, lipsa durerii si recuperarea rapida a pacientului.

Camera Intraorala – simple&smart

Imaginile obtinute cu ajutorul camerei intraorale permit marirea detaliilor iar in combinatie cu cu alte tehnici de diagnosticare (radiografii dentare) ajuta la identificarea corecta a patologiilor: carii dentare, depuneri de tartru, boala parodontala, etc.

Datorita dimensiunilor reduse, camera intraorala wireless nu este deranjanta pentru pacienti. Cu ajutorul sau, acestia pot sa vada cu precizie si claritate tot ce vede si medicul dentist, precum si rezultatele post-tratament (imaginile fiind proiectate pe un monitor / televizor).

Lampa

KAVO DIALUX 2300 L

Acesta lampa ajuta la diagnosticarea cariei incipiente, diagnosticarea fracturilor invizibile in stratul smaltului dentar, in special la dintii frontali dupa traumatisme, accidente la sport.

Camera de sterilizare (conform normelor ue)

Sterilizarea constituie principalul mijloc de control al infectiei, aceasta realizand distrugerea tuturor microorganismelor( bacterii, virusi si spori) responsabile de transmiterea unor infectii și boli grave in clinica dentara. Camera de sterilizare cuprinde:

 • Digital ultrasonic cleaner
 • Distilator si doua autoclave, Domina Plus B Premium Line si Steril Maxima BMS . Autoclavele sterilizeaza pana si cele mai dificile materiale, cum ar fi cele cu cavitati sau instrumentarul cu pori, indeplinesc cele mai noi standarde internationale si au trecut cele mai dificile teste de sterilizare (testul Bowi&Dick si Helix). Toate etapele si ciclurile de sterilizare sunt controlate de microprocesor, eliminanduse astfel riscul de eroare umana si ajuta la monitorizarea procesului de sterilizare.
 • Sigilator New Seal
 • Quattrocare Plus KaVo – aparat automatizat pentru intretinerea si ungerea pieselor de mana: turbine, piese drepte, piese unghi

elelor endodontice la nivel de excelenta.

Oral id

SCANER CANCER ORAL

Aparatul ORAL ID este singurul aparat din lume atestat de Asociatia Americana de Stomatologie care poate depista orice forma de cancer oral in faza incipienta.  Sunt suficiente doar 2 minute pentru scanarea intraorala a tesuturilor moi ale cavitatii bucale cu scopul de a detecta  cancerul oral, pre-cancer si HPV (Human Papiloma Virus).  Testul nu este dureros, nu iradieaza si este recomandat a fi realizat de doua ori pe an. Oral Cancer Screening este cea mai sigura metoda de testare a cancerului oral disponibila in Romania.

Fiziodispenser

W&H SI-923

Unitatea este folosita in chirurgia maxilo-faciala, precum si in proceduri de chirurgie orala. Cele mai  dificile interventii chirurgicale in implantologie, chirurgie si parodontologie  pot fi acum executate mai usor, rapid si precis.

Lampi germicide / bactericide si de purificare a aerului

TIP UV-C (SERIA NBVE)

Calitatea serviciilor si siguranta pacientilor si a personalului depind de puritatea microbiologica. De aceea pentru o dezinfectare eficienta a aerului folosim cele mai performante lampi germicide din seria NBVE. Radiatiile emise de aceste lampi au cele mai puternice proprietati biocide, eliminand ireversibil bacteriile, virusurile, mucegaiul, ciupercile si toate celelalte microorganisme. Dezinfectarea aerului se face continuu (24 ore, 7 zile din 7) iar radiatiile emise de aceste lampi nu sunt nocive pentru oameni.

Arc facial

AMANN GIRRBACH

Arcul facial transfera pozitia maxilarului fata de axa balama terminala in articulator in doar 2 min. Astfel, articulatorul serveste ca situatie statica fiziologica intr-un raport de 1:1. Aceasta procedura pune baza pentru o restaurare functionala si estetica. O inregistrare cu arcul facial este absolut necesara pentru diagnosticarea si tratamentul tulburarilor functionale si reduce semnificativ timpul de adaptare a lucrarii protetice. Arcul facial reprezinta un succes datorita usurintei de manipulare, a economiei de timp si de materiale..

VITA EASYSHADE V

VITA Easyshade V permite determinarea exacta a culorii dintilor naturali sau supusi tratamentului de albire si o varietate de restaurari (CAD-CAM, coroane, punti, Veneers, Inlays, Onlays, Lumineers, etc.), prin masurare electronica.  Cu acest instrument se poate masura culoarea dintelui in zona centrala (“determinarea culorii de baza”), culoarea distribuita pe intregul dinte in mai multe puncte (“determinarea culorii medii”) sau in zonele cervicale, centrale si incizale (“determinarea culorii ariei dintelui”) si garanteaza prevenirea infectiilor.el de excelenta.

PENTAMIX™ 3

Echipamentul Pentamix Lite este cel mai performant echipament la nivel mondial pentru malaxarea si dozarea automata a materialelor de amprenta Penta™ de la 3M.  Asigura un amestec perfect omogen, fara bule de aer..

Dotari speciale

SALA DE CHIRURGIE

Incepand cu anul 2013, clinica noastra detine certificare ATI pentru efectuarea interventiilor chirurgicale dentare sub anestezie generala, in conformitate cu normele de functionare ale Ministerului Sanatatii. Suntem printre putinele clinici dentare din Romania dotate cu aparatura specializata pentru efectuarea acestor interventii, specific spitalelor cu bloc operator.

1/ Sectia ATI (interventii sub anestezie generala) are in dotare aparatura de anestezie performanta:

Oxylog® 2000 plus – Dräger: este un ventilator de urgenta cu ciclat in timp si volum constant pentru pacienti avand un volum tidal sau volum curent de cel puţin 100 mL

 • Monitor functii vitale – Biocare IM 15
 • Defibrilator Life Point
 • Seringi automate – Syramed microSR6000

2/ Aparat de inhalosedare CARBA (pe baza de protoxid de azot in amestec cu oxigen): efect calmant fara senzatia de teama si fara durere;  poate fi folosit si la copii.

3/ Lampa de operatie TruLight 1000 cu 80.000 LUX – ofera iluminare uniforma a campului examinat si o redare precisa a culorii, nu genereaza caldura in timpul interventiilor.

Diverse instrumente de lucru

1 – Cabinet profilaxie

 • air flow PROPHYflex
 • aparat detartraj KaVo SONICflex quick 2008 / L –  cu anse speciale pentru pacienti cu implanturi si anse speciale  pentru pacienti cu probleme  parodontale
 • Air Flow Perio (EMS) subgingival  – pentru pacienti cu probleme parodontale

2 – Lampi de fotopolimerizare

 • Lampi de fotopolimerizare fara fir cu timer pentru obturatii foto (polimerizabile)
 • Lampa fotopolimerizare UV fara fir pentru cimentare LUMINEERS cu 5000 W

3 – Lupa microscopica cu lentile Carl Zeiss dotat cu fibra optica de iluminat pentru operatii de maxima precizie cu posibilitate de marire de pana la 6 ori

4 – Sablator Ultrasonic Piezo Scaler

5 – Turbine cu si fara LED

 • KaVo – piesa dreapta
 • KaVo – piesa unghi rosu-albastra
 • KaVo si W&H – piese chirurgicale drepte/unghi