Ce tipuri de boli poate depista medicul tau stomatolog?

De multe ori ignoram problemele stomatologice, amanam programarile sau le punem pe ultimul loc, gandindu-ne ca nu sunt atat de importante. Insa, studiile  aparute in publicatia Scientific American au demonstrat ca exista o relatie stransa intre sanatatea orala si cea a organismului.
De exemplu, la pacientii care nu au probleme parodontale creste durata medie de viata cu pana la 6,5 ani.  Medicii stomatologi de la Swiss Ecodent Klinik au o vasta experienta si s-au confruntat cu diverse cazuri, asa ca de multe ori acestia sesizeaza rapid si alte probleme de sanatate ale pacientilor. In mod normal, un medic stomatolog poate depista peste 120 de afectiuni si boli ale organismului aflate in stadii primare.
Un pacient cu diabet sangereaza fara oprire si se vindeca mai greu, un pacient care sufera de anemie va avea o culoare diferita a gingiilor iar cei care sufera de afectiuni cardiovasculare au mai des inflamatii infectioase ale cavitatii bucale.
Diabetul
  • pacientul are mai multe afectiuni gingivale, organismul nu rezista atat de bine la infectii, dupa orice interventie sangereaza exagerat si se vindeca mai greu.
Afectiunile cardiovasculare
  • pacientul are mai des inflamatii infectioase ale cavitatii bucale
  • sunt prezente afectiuni gingivale
    Anemia
  • persoanele anemice pot intampina schimbarea culorii gingiei – mult mai deschisa la culoare – si limba poate deveni mai inflamata.
    Modificari hormonale si sarcina
  • pacientul care are schimbari hormonale se confrunta mai des cu gingivite, inflamatii sau chiar sangerari gingivale
Sfatul nostru este sa previi decat sa tratezi, asa ca programeaza-te la consultatie aici.
La simpla igienizare, clinica Swiss Ecodent poate despista gratuit cancerul oral cu ajutorul aparatului ORAL ID.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.