4 lucruri esentiale despre albirea dentara cu laser

Dantura alba este un accesoriu din ce in ce mai cautat pe timp de vara. O dantura alba se potriveste perfect cu tinutele de vacanta sau petrecerile in aer liber. Multi pacienti prefera albirea dentara cu laser pentru ca rezultatele sunt imediate, procedura nu este dureroasa, iar tot procesul dureaza nu mai mult de 30 de minute. Fata de alte proceduri care dureaza doar cateva saptamani, aceasta metoda isi mentine rezultatul cateva luni bune.

Cu toate ca este o metoda foarte eficienta, exista cateva lucruri pe care pacientii trebuie sa le cunoasca inainte sa se prezinte la clinica stomatologica. Pacientii care nu si-au realizat o igienizare de mult timp sau au mici probleme dentare, trebuie sa ia in considerare sa-si aloce timp pentru a le realiza inainte de tratamentul de albire. Iata in continuare cele mai importante cinci lucruri pe care este indicat sa le cunoasteti:

Albirea cu laser reprezinta avantaje precum:
1.Curatarea profesionala a danturii
Inainte de realizarea albirii dentare cu laser este obligatorie sedinta de profilaxie (curatare profesionala a danturii ce implica detartraj, periaj, airflow). Nu se recomanda ca albirea dentara cu laser sa fie realizata in momentul in care pacientul nu a efectuat igienizarea periodica;
2.Tratarea afectiunilor
Cariile sau orice alte afectiuni ale dintelui trebuie intotdeauna tratate inainte de efectuarea procedurii. Albirea dentara cu laser se realizeaza doar pe dintii sanatosi;
3.Acest tratament nu se recomanda pacientilor:
Nu este recomandat ca procedura sa fie efectuata de catre femeile insarcinate sau cele care alapteaza; pacientilor care sufera de o boala gingivala sau eroziune dentara; pacientii alergici la peroxide;
4.Important de stiut!
Plomble nu se albesc, lucrarile protetice, obturatiile nu isi schimba culoarea
Pacientii care au deja implanturi sau coroane pot efectua procedura fara niciun efect negativ asupra acestora, insa pacientii care au plombe trebuie sa aiba in vedere ca albirea nu va avea efect si pe suprafata plombei, doar pe suprafata dintelui.
Inainte de orice albire dentara cu laser, medicul dentist trebuie sa efectueze un control si sa spuna in ce masura este posibila realizarea procedurii!
Recomandam ca dupa fiecare albire dentara cu laser sa nu se consume produse alimentare colorate precum tutun, cafea.
De asemenea, trebuie avute in vedere si cateva consecinte precum: sensibilitatea dentara sau ingalbenirea in timp scurt datorata nerespectarii recomandarilor medicului stomatolog.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.