Loading... (0%)

Profilaxie Pedriatica

PROFILAXIE DENTARA COPII

Profilaxia dentara la copii urmareste prevenirea cariilor dentare si a complicatiilor acestora, prin urmare se recomanda prevenirea problemelor stomatologice printr-o informare si aplicare corecta a indicatiilor stomatologice avand, ca obiectiv obtinerea zambetului sanatos al copiilor

Cum putem preveni complicatiile stomatologice la copii? 

  • prima consultatie pediatrica este ideal sa aiba loc dupa eruptia primilor dinti;

Flora bacteriana este intr-o continua modificare datorita aparitiei suprafetelor dentare, aceasta crescand direct proportional cu numarul de dinti.

Ce include profilaxia dentara? 

  • periajul professional
  • fluorizarea profesionala
  • sigilarea simpla sau largita in functie de prezenta sau absenta marmoratiilor sau a santurilor negre
  • detartrajele care sunt necesare cu precadere la copii mai mari de 8 ani
  • explicarea si insusirea unei tehnici de periaj dentar adecvata varstei pacientului
  • prin sigilarea santurilor molarilor de lapte si definitivi este mentinuta integritatea acestora timp indelungat, este facilitata igienizarea prin periajul dentar si este impiedicata retentia, blocarea resturilor alimentare in santurile sau fosetele dentare

 

In calitate de profesionisti ai stomatologiei dentare credem in preventie si in ideea de a-i incuraja pe pacientii nostri in a-si aduce copii la consultatii stomatologice inca de la o varsta frageda. Consultatia timpurie va asigura copiilor care fi lipsiti de carii dentare netratate cu efecte devastatoare la dentitia lor in curs de dezvoltare/crestere.

Preventia este intotdeauna mai buna decat vindecarea. Tinand cont de aceasta recomandare poti suna azi pentru a face o programare la consultatie pentru copilul dumneavoastra.

Nicoara Maria Pedodontie

PROGRAMEAZA-TI COPILUL