Parodontologie

Acest serviciu stomatologic se compune din:

Parodontologia se ocupa cu tratarea afectiunilor gingiei sau ale osului dentar.
La clinica de stomatologie Swiss Ecodent punem la dispozitia pacientilor tratamentele afectiunilor parodontologice, incepand cu preventia sau tratamentul gingivitei si parodontozei, precum si tratamente complexe, precum:
  • chiuretaj marginal subgingival;
  • interventii chirurgicale cu si fara lambou;
  • aditie si aplicare de os/ emdogain acoperit cu o membrana speciala pentru protective.
Medicii clinicii stomatologice executa interventii dentare cu ajutorul laserului dentar, pentru a ajuta la crearea inciziei si la inlaturarea tesutului inflamat. Tratamentele cu laser au rezultate performante si reduc disconfortul postoperator al pacientilor.
In functie de cat de avansat este gradul infectiei se recomanda interventii adjuvante in cazul unor situatii punctuale.
Din punct de vedere stiintific, acidul hialuronic (cunoscut si ca hyaluronan) este un glicosaminoglican, un tip de molecula compusa in mare parte din zaharuri. Acidul hialuronic este o componenta structurala naturala a pielii si este prezent in testutul conjuctiv din organism.
Magia acestui ingredient consta in abilitatea sa de a retine nivelul optim de hidratare. Are capacitatea de retinere a apei in piele mai mare decat are oricare alt ingredient natural sau polimer sintetic. Un gram de acid hialuronic este capabil sa sustina pana la 6 litri de apa. Aceasta caracteristica este importanta mai ales când vine vorba de lupta împotriva îmbătrânirii, întrucât hidratarea este cheia unui aspect tânăr. De asemenea, s-a demonstrat că acidul hialuronic ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor şi la estomparea cicatricilor.
Acidul hialuronic este folosit pentru tratamentul de umplere a ridurilor, refacerea volumului facial, pentru a preveni adancirea ridurilor si a conferi un aspect intinerit si proaspat.

Piezosurgery

Este un aparat utilizat pentru operatii moderne parodontale, minim invazive, ce ofera precizie maxima medicului si stres minim pacientului.
Aparatul protejeaza tesutul moale, reduce cu 80% riscul de perforatie a membranei Schneider in interventia de ridicare a sinusului cu acces lateral, edemul post-operator este mai mic, osteointegrarea este mai rapida si mai buna dupa prepararea situsului implantar iar recuperarea post-operatorie este mai rapida si mai putin traumatica.
PRGF – Endoret, noua tehnica pentru refacere si vindecare a tesuturilor. Tehnologia presupune recoltarea unei mici cantitati de sange de la pacient, din care se va selecta prin centrifugare plasma ce contine proteine responsabile cu accelerarea procesului de refacere si vindecare.
Plasma este bogata in factori de crestere care reduc durerea, inflamatia si riscul de infectie, de complicatii post-chirurgicale si fac recuperarea pacientului mult mai rapida.
Sangele stimuleaza sinteza nutrientilor pielii, fapt ce iti asigura o piele cu 80% mai hidratanta si mai tanara vizibil, deoarece patrunde in straturile profunde si stimuleaza productia de colagen si acid hialuronic.
Se recolteaza din sangele pacientului trombocite care sunt ulterior combinate cu o substanta nutritiva si se obtine plasma bogata in plachete (PBP), care este apoi injectata in zonele afectate, prin mezoterapie.
Este cea mai buna varianta de tratament pentru cei care vor sa intarzie primele semne ale imbatranirii premature. Numarul si frecventa sedintelor de tratament se stabilesc in functie de gradul de afectare al pielii si asteptarile individuale. Riscurile sunt minime iar vindecarea completa este foarte rapida.
Riscul de fenomene imunologice este complet absent, avand in vedere ca produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Exista riscul de a face mici hematoame (vanatai) la locul de injectare, care dispar in câteva zile, iar dupa injectare poate sa apara un usor proces inflamator local. Persoana trebuie sa aibă o stare de sanatate buna, sa nu fie in episod febril, sa nu aiba tulburări de coagulare, afectiuni de colagen. Aceleasi contraindicatii sunt valabile pentru orice alta interventie estetica minim invaziva.
Bio-OSS este un substituent osos care in combinatie cu membrana Bio-Gide ajuta la regenerarea tesuturilor orale. Acestea au o resorbtie naturala in organism si sunt formate din materiale biodegradabile si regenerabile.
Impreuna ajuta la dezvoltarea tesutului osos a tesutului moale si a vaselor de sange.
Prin procedurile de grefare osoasa, (cu Bio-Oss/Bio Gide sau cu tehnica PRGF) se reface osul deteriorat intr-un mod natural, astfel incat acesta sa sustina cu succes radacinile dentare sau implanturile, oferind longevitate tratamentelor de refacere a danturii.
Rezultatele vor fi eficiente din punct de vedere cosmetic si functional pentru multi ani.

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii cu referire la intrebarile pe care ai putea sa le ai, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare ?