Estetica dentara

Acest serviciu stomatologic se compune din:

Albirea dintilor este practicata in cazul pacientilor care au dantura ingalbenita din cauza cafelei, a vinului, a fumatului, a bauturilor carbogazoase, cat si din cauza administrarii anumitor medicamente.
Cum se efectueaza albirea dentara cu laser:
Medicul stomatolog izoleaza gingiile pacientului cu un gel pentru a le proteja de actiunea substantelor folosite. Se aplica substanta activa pe dinti pentru a fi albiti urmand apoi sa se proiecteze o lumina speciala, cu ajutorul lampii laser, pe toata suprafata dintelui. Procedura dureaza intre 30 min si o ora, perioada in care substanta activa se aplica de mai multe ori. (intre doua si cinci ori).
Inainte de a se efectua albirea dentara cu laser, este obligatorie sedinta de profilaxie (curatarea profesionala a dintilor)
Dantura se poate albi cu mai multe nuante iar perioada de valabilitatea este de maxim 1, 5 ani.
In urmatoarele 48 de ore de la interventia de albire trebuie sa se evite lichidele reci sau fierbinti si binenteles, sa nu se exagereze cu fumatul, consumul de cafea, bauturi acide, cat si alimente care pateaza dintii. Tratamentul de albire cu laser reduce cu 95% hipersensibilitatea dentara fata de albirea cu lampa zoom sau gutiere.
Tratamente pentru copii si adulti clasice/invizibile
Beneficii:
 • tratamente garantate cu rezultate predictibile
 • instructaj dentar special in scop profilactic
 • 30 de ani de experienta

Obturatiile fizionomice cunoscute si sub denumirea de plombe, sunt restaurari protetice care se aplica in cazul dintilor minim avariati – carii, fracturi usoare, pentru a reda functionalitatea si fizionomia acestora. Pentru a diagnostica corect cat de afectate sunt radacinile, medicul specialist va face mai intai o radiografie. In functie de gardul de severitate al carie, medicul stomatolog decide tipul de obturatie si materialele potrivite. Se restaureaza dintii la rezistenta si aspectul lor anterior cu ajutorul rasinilor compozite si al ceramicii. Obturatiile vechi, negre, din amalgam pot fi inlocuite, iar dintii pot arata ca si noi.
Avantajele si dezavantajele obturatiilor dentare fizionomice.
Avantaje:
 • Compozitul se fixeaza bine de dinte prevenind astfel deterioarea lui
 • Aspectul estetic al obturatiilor dentare fizionomice este mult mai placut, avand o culoare apropiata de nuanta dintelui natural
 • Valabilitatea obturatiilor fizionomice este intre 5 si 10 ani si depinde in totalitate de modul in care se respecta regulile de igiena orala.
Dezavantaje:
 • Obturatiile fizionomice au un cost mai ridicat
Un inlay sau onlay este o solutie de tratament din ceramica, efectuata in laborator care  reface  forma dintelui in locul unei obturatii in care pot fi implicate pana la trei suprafete ale dintilor laterali. Solutiile pot fi compuse din aur, zirconiu, acrilic sau ceramica presata. Media de viata a acestora este pana la 20 de ani. Aceste restaurari sunt benefice atat din punct de vedere estetic cat si functional.
Procedura se numeste „onlay”  atunci cand intinderea deteriorarii necesita includerea unuia sau sa a mai multor cuspizi (varfuri) ai dintelui sau acoperirea totala a suprafetei de ocluzie si a peretilor laterali.
Fatetele dentare veneers sunt folosite pentru dintii frontali care datorita unui defect sa a unei carii, necesita restaurarea intregii suprafete vizibile. Durata de valabilitate a acestora este intre  5 si 10 ani pentru cele realizate in Romania si  de 25 de ani pentru cele executate in Elvetia.
Fatetele lumineers sunt net superioare oricaror altora de acest gen si au crescut in popularitate in ultimii 30 de ani, devenind preferatele vedetelor de la Hollywood. Sunt realizate dintr-un portelan durabil si rezistent si pot fi la fel de subtiri precum lentilele de contact.
Avantajel lumineers/ veneers:
 • Estetica crescuta
 • Rezultate predictibile
 • Lipsa sensibilitatii post interventie
 • Confort maxim

Swiss Ecodent Klinik asigura 25 ani garantie la lucrarile protetice efectuate in elvetia si 10 ani garantie pentru restul lucrarilor protetice efectuate in Romania.

Intrebari si raspunsuri

Pentru mai multe informatii cu referire la intrebarile pe care ai putea sa le ai, acceseaza pagina de intrebari si raspunsuri.

Ai nevoie de informatii suplimentare ?