Tehnologie / dotari

Pentru confortul pacientilor nostri si din dorinta de a oferi echipei de medici stomatologi cele mai stimulante tehnologii de lucru, am investit un amplu capital financiar in dotarea clinicii dentare Swiss EcoDent cu aparatura ultra performanta si adaptata celor mai noi practici internationale de medicina dentara.

Microscopul cu lentile Carl Zeis este cel mai performant aparat stomatologic folosit in efectuarea tratamentelor de canal. Utilizarea microscopului a dus la cresterea ratei de succes a tratamentelor endodontice de la 60%, in cazul tratamentului clasic, la 90%  facand astfel posibila tratarea dintilor care odata erau condamnati extractiei.

Microscopul Zeis permite realizarea tratamentelor dentare de cea mai buna calitate oferind siguranta, acuratete, confort, durata mai scazuta a tratamentului, imposibil de realizat prin tehnologiile clasice.

Acesta este unul dintre cele mai moderne instrumente stomatologice, fapt care faciliteaza un confort sporit al pacientului in timpul interventiei stomatologice si durata mai mica a tratamentului.

Micromotorul VDW.SILVER RECIPROC prepara usor, sigur si rapid canalele. Face posibila prepararea canalelor anatomice dificile cu rezultate predictibile folosind un singur ac.

A fost primul aparat capabil sa lucreze in canale cu mediu umed, masuratorile nefiind afectate de prezenta sau absenta sangelui, altor secretii sau lectrolitilor.

Apexul locator, Root ZXII a stabilit un nou standard pentru precizia si siguranta pacientilor si este cel mai premiat si mai performant echipament existent pe plan mondial.

Apex locatorul impreuna cu micromotorul endodontic sunt echipamentele ideale pentru realizarea tratamentelelor endodontice la nivel de excelenta.

Sistem perfect pentru obturarea ermetica 3D a canalelor radiculare, incluzand canalele laterale. Obturarea se realizeaza usor, rapid, controlat, exact iar partile care intra in contact cu pacientul se pot autoclava.

Sistemul pentru obturarea canalelor cu gutaperca la cald ofera control si obturare excelenta apical a canalelor “complicate”.

piezosurgeryr-3Este un aparat pentru operatii moderne parodontale, minim invazive, ce ofera precie maxima medicului si stres minim pacientului.

Aparatul PIEZOSURGERY® de la Mectron protejeaza tesutul moale, in cazul sinus-liftului lateral riscul de perforatie este redus cu peste 80%, edemul post-operator este mai mic, osteointegrarea este mai rapida si mai buna dupa prepararea situsului implantar iar recuperarea post-operatorie este mai rapida si mai putin traumatica.

laser-fox-diode-810-nmUtilizarea in stomatologie a laserului diminueaza in proportie de 80% durerea, de cele mai multe ori nefiind necesara anestezia.  Atat laserul cu dioda cat si cel cu CO2 sunt folosite pentru toate tipurile de interventii: parodontologie, implantologie, chirurgie, estetica (albiri), etc.

1) Soft Laser ML 1055 – utilizat pentru biostimularea tesuturilor moi , reducerea durerilor postextractionale (mai ales in cazul molarilor de minte), acupunctura extraorala;

2) Laser FOX diode 810 nm – utilizat in parodontologie si endodontie pentru sterilizarea canalelor,excizii/incizii chirurgicale, hemostazä, periimplantita, desensibilizare, decapusonarea implantelor, herpes, afte, puncte de presiune de la proteze, acupunctura extraorala, ALBIRE DENTARA;

3) Laser CO2 – ERASER – utilizat pentru: afte, biopsie, deepitelizare, dentitio dificilis, desensibilizare colet dentar, coafaj pulpar direct, decubitus ,epulis, fibrom, frenectomie-indepartarea frenului lingual/bucal, gingivectomie, hiperplazii gingivale, hemangiom, herpes, hipercheratoza, decapusonare implant dentar, incizii/excizii, coagulare, extensie corono -gingivala, mucocele, papilectomie, periimplantita, pulpotomie, creasta alveolara flotanta, prelungire sulcus, vestibuloplastie, sterilizare rana.

radiologie-digitalaRadiografia este vizualizata aproape instantaneu, are o calitate mult superioara celei clasice si imaginea poate fi prelucrata pe calculator.  Avantajul esential al radiologiei digitale este REDUCEREA CU 90 % A NIVELULUI DE RADIATIE fata de radiologia traditionala. Alte avantaje:
• Permite prelucrarea imaginilor si evidentierea detaliilor ce nu pot fi percepute altfel de ochiul uman: distorsiune minima prin setarea densitatii, contrastului pentru o identificare cat mai exacta a afectiunilor dentare
• Vizualizarea pe acelas ecran a mai multor radiografii panoramice din examinari efectuate la anumite intervale de timp si compararea acestora;
• La cerere radiografia panoramica poate fi printata cu imprimanta de inalta rezolutie
• O mai buna arhivare si gestionare a imaginilor radiologice.

PRGF ® – Endoret ® este prima tehnologie de pe piata, 100% autogena.

centrifuga-prgf-r-endoretPRGF -Endoret activeaza plasma cu acele proteine din sange, responsabile de vindecarea tesuturilor. Aceasta plasma este produsa prin centrifugarea si procesarea unei cantitati mici de sange de la pacient, folosind aparatura specializata.

Tehnologia PRGF este folosita pe de o parte in stomatologie iar pe de cealalta parte in estetica faciala cu rezultate surprinzatoare:

·      in cazul implanturilor dentare accelereaza vindecarea tesuturilor de 7 ori si scade cu 80% riscul de inflamare al zonei implantate

·      in cazul esteticii faciale regenereaza tenul, reduce considerabil ridurile și creeaza un aspect mult mai sanatos al pielii. Este cel mai revolutionar tratament anti-imbatranire, fiind  un tratament estetic natural, care se bazează pe… propriul sânge.

In stomatologie centrifuga PRGF ® – Endoret mai este utilizata in urmatoarele interventii:

·      Chirurgicale: alveole postextractionale, molari de minte, regenerarea in jurul implanturilor, transplant de grefa osoasa, transplant grefa gingivala, aditie osoasa, ridicari de sinus, lateralizare de nerv (alveolar inferior);

·      Implantologice

·      Parodontologice

PRGF ® – Endoret ® grabeste vindecarea tesutului si procesul de regenerare, reducand in acelasi timp inflamarea si riscul de infectie sau de complicatii post chirurgicale. Utilizarea PRGF ® – Endoret ® garanteaza imbunatatiri importante in procesul de regenerare, lipsa durerii si recuperarea rapida a pacientului.

Imaginile obtinute cu ajutorul camerei intraorale permit marirea detaliilor iar in combinatie cu cu alte tehnici de diagnosticare (radiografii dentare) ajuta la identificarea corecta a patologiilor: carii dentare, depuneri de tartru, boala parodontala, etc..

Datorita dimensiunilor reduse, camera intraorala wireless nu este deranjanta pentru pacienti. Cu ajutorul sau, acestia pot sa vada cu precizie si claritate tot ce vede si medicul dentist, precum si rezultatele post-tratament (imaginile fiind proiectate pe un monitor / televizor).

Acesta lampa ajuta la diagnosticarea cariei incipiente, diagnosticarea fracturilor invizibile in stratul smaltului dentar, in special la dintii frontali dupa traumatisme, accidente la sport.

Sterilizarea constituie principalul mijloc de control al infectiei, aceasta realizand distrugerea tuturor microorganismelor( bacterii, virusi si spori) responsabile de transmiterea unor infectii și boli grave in clinica dentara. Camera de sterilizare cuprinde:

  • Digital ultrasonic cleaner
  • Distilator si doua autoclave, Domina Plus B Premium Line si Steril Maxima BMS . Autoclavele sterilizeaza pana si cele mai dificile materiale, cum ar fi cele cu cavitati sau instrumentarul cu pori, indeplinesc cele mai noi standarde internationale si au trecut cele mai dificile teste de sterilizare (testul Bowi&Dick si Helix). Toate etapele si ciclurile de sterilizare sunt controlate de microprocesor, eliminanduse astfel riscul de eroare umana si ajuta la monitorizarea procesului de sterilizare.
  • Sigilator New Seal
  • Quattrocare Plus KaVo – aparat automatizat pentru intretinerea si ungerea pieselor de mana: turbine, piese drepte, piese unghi

Aparatul ORAL ID este singurul aparat din lume atestat de Asociatia Americana de Stomatologie care poate depista orice forma de cancer oral in faza incipienta.  Sunt suficiente doar 2 minute pentru scanarea intraorala a tesuturilor moi ale cavitatii bucale cu scopul de a detecta  cancerul oral, pre-cancer si HPV (Human Papiloma Virus).  Testul nu este dureros, nu iradieaza si este recomandat a fi realizat de doua ori pe an. Oral Cancer Screening este cea mai sigura metoda de testare a cancerului oral disponibila in Romania.