Ce alegem pentru cei mici, periuta electrica sau periuta clasica?

Pentru copii, spalatul pe dinti nu reprezinta cea mai placuta activitate. Insa, cu putin ajutor din partea parintilor, aceast proces neplacut pentru ei se poate transforma intr-un obicei frumos si distractiv. Atunci cand vine vorba despre periuta clasica sau periuta electrica, parerile sunt usor diferite.
Insa noi sustinem ca suprafetele dentare se pot curata eficient cu orice tip de periuta, atata timp cat periajul este corect realizat. Pentru copiii care se plictisesc foarte repede, refuza sa se spele pe dinti sau mananca” periuta, recomandam totusi periuta electrica. Aceasta are doua mari avantaje: se roteste devenind brusc interesanta pentru copil, iar parintele poate realiza periajul si in momentele mai putin bune.
Indiferent de tipul de periuta ales, recomandam ca parintele sa asiste si chiar sa completeze periajul, deoarece periajul corect presupune tehnica corecta. Copiii aflati la o varsta frageda nu o stapanesc, iar ajutorul parintilor este necesar. Este foarte important ca pe langa igienizarea corecta a suprafetelor dentare, sa se obtina si igienizarea corecta a gingiei, care este omisa de cele mai multe ori atunci cand cei mici folosesc periuta electrica nesupravegheati.
La ce varsta se recomanda folosirea periutei electrice?
Varsta la care este recomandata periuta electrica este de 8 ani. De ce 8 ani? Pentru ca pacientul este deja obisnuit sa scrie si sa tina stiloul sau pixul in mana corect, are o dexteritate obtinuta in timp. Este indicat ca parintii sa discute din timp cu un medic stomatolog despre igiena celui mic, astfel incat spalatul pe dinti sa fie o placere, indiferent daca este realizat cu ajutorul periutei electrice sau clasice.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.