Care este legatura dintre sport si dinti?

Sportul inseamna sanatate pentru tot organismul tau. Are o multime de beneficii si iti da un boost de energie atunci cand ai nevoie. Este insa foarte important de stiut ca sporturile precum: baschet, skateboarding, fotbal, gimnastica, box, hochei, rugby etc. implica un grad crescut de accidentare la nivelul cavitatii orale.

Echipamentul tau sportiv sau al copilului ar trebui sa includa si o gutiera de protectie in cazul practicarii sporturilor ce au un risc mai mare de lovire sau cadere.

Gutierele au rolul de a proteja dantura, buzele si gingiile de leziuni pe care toate aceste sporturi le-ar putea cauza. Fiecare gutiera este conceputa special pentru un pacient si doar medicul tau dentist iti poate recomanda ce tip de gutiera ti se potriveste. De asemenea, perioada de timp in care gutiera trebuie inlocuita variaza in functie de mai multe aspecte (varsta pacientului, sportul practicat). Doar medicul tau este in masura sa-ti spuna care este perioada adecvata in care o gutiera poate fi folosita.

De ce sa nu practici un sport fara grija ca loviturile ar putea sa iti afecteze dantura?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.