Cand este bine sa te speli pe dinti: inainte sau dupa micul dejun?

 
Stim cu totii ca sunt recomandate minimum doua spalari zilnice pe dinti. Una seara si una dimineata. Insa, probabil ca te-ai gandit, ce rost are sa ma spal pe dinti daca oricum mananc dupa?

 
Spalatul pe dinti inainte de micul dejun este util pentru a indeparta blaca bacteriana si halena. Teorectic cei care au o igiena orala foarte buna, nu resimt halena dimineata si probabil nici o nevoie acuta sa se spele pe dinti. In aceasta situatie, este in ordine ca periajul sa fie realizat chiar dupa prima masa. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca spalatul pe dinti direct dupa consumarea anumitor alimente poate afecta smaltul dintilor. Daca se consuma suc de portocale, suc de grapefruit sau lamaie, periajul dentar trebuie evitat timp de 30 minute, atfel sanatatea smaltului va fi afectata.
 
In concluzie, decizia de a va spala inainte sau dupa prima masa, va apartine. Important este sa plecati cu dantura curata de acasa. Nu uitati insa ca pentru o dantura sanatoasa, periajul seara este obligatoriu si trebuie realizat dupa ultima masa. Daca nu stii ce sa alegi intre periuta electrica si cea traditionala, citeste articolul de aici. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.