3 metode de reparare a dintilor ciobiti!

Ciobirea unui dinte se poate intampla oriunde si oricum, cele mai dese cauze sunt practicarea unui sport, un mic accident sau chiar incercarea unui fel de mancare mai tare. Pentru ca in anotimpul calduros devenim mai activi suntem si mai mult predispusi la astfel de incidente. Craparea sau ciobirea dintilor strica aspectul fizic si, implicit, diminueaza calitatea vietii reducand intensitatea zambetului si increderea de sine.
Nu trebuie sa renuntati la sport sau la mancarurile preferate de frica sa nu va confruntati cu aceasta situatie. Exista mai multe metode prin care ciobirea dintelui se poate repara rapid si frumos, astfel incat sa nu se observe o diferenta. Iata in continuare ce metode va propun medicii specialisti de la Swiss Ecodent Klinik.
  1. Coroanele dentare 
Tehnica se foloseste in cazul dintilor crapati, ciobiti, decolorati sau deformati si cel mai important in cazul in care substanta naturala a dintelui este foarte redusa. In functie de pacient si controalele permanente pe care le efectueaza, lucrarea poate dura pana la 20 – 25 ani. In aceasta procedura dintele este slefuit, se ia o amprenta, dupa care coroana se lucreaza in laborator. In general, ele sunt folosite cand avem peste 60% din structura dintelui distrusa.
  1. Fatetele din portelan
Fatetele dentare sunt o alta solutie eficienta in cazul unui dinte ciobit. Acestea sunt fixate pe dintii cu probleme, avand un aspect cat mai natural. La clinica folosim fatetele dentare Veneers sau Lumineers cu o calitate superioara. In doar doua vizite la cabinet, dintele cu probleme va fi reparat. Aceste fatete sunt extraordinare pentru dintii frontali.
  1. Plomba/ Opturatie
O alta metoda eficienta pentru repararea dintilor este si plomba. Poate fi vorba de plomba cu ajutorul rasinilor compozite sau al ceramicii prin inlay sau onlay. Cele din urma pot fi compuse si din aur, zirconiu, acrilic sau ceramica presata. Un inlay sau onlay este o solutie de tratament din ceramica, efectuata in laborator care reface  forma dintelui in locul unei obturatii in care pot fi implicate pana la patru suprafete ale dintilor laterali.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi dezvaluita.