Loading... (0%)

ENDODONTIA

PROGRAMEAZA-TE ACUM

TRATAMENTE ENDODONTICE

Endodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu tratamentul mecanic, termic si sterilizator al canalelor radiculare. Acest tratament devine necesar in momentul in care pulpa dentara se inflameaza sau moare. Daca nu este tratata, infectia se raspandeste la os si tesuturile inconjuratoare.

In vederea realizarii unui tratament endodontic cat mai adecvat, clinica stomatologica Swiss Ecodent este dotata cu echipament specific de ultima generatie: de la apex-finder, care ajuta la stabilirea lungimii canalului radicular, pana la microscop endodontic performant model Zeiss – ce permite vizualizarea unor structuri dentare invizibile sau putin vizibile cu ochiul liber: fracturi, fisuri, canale aditionale.

Multe dintre activitatile terapeutice si chirurgicale, sunt efectuate la clinica noastra cu ajutorul microscopului dentar. Astfel, manopere precum tratamente de canal, restaurari dentare sau tratamente de cosmetica sau estetica dentara, beneficiaza de precizia si calitatea exceptionala a microscopului dentar Zeiss. Acesta ofera cea mai corecta imagine a stadiului clinic si permite o foarte buna acuratete a diagnosticului.

Nivelul ridicat de magnificare conduce la o precizie ridicata a interventiilor terapeutice si chirurgicale, îmbunatatind astfel calitatea actului medical si asigurand în acelasi timp confortul pacientului.

Ce este un tratament endodontic sau tratament de canal?

Dintele sanatos este compus din mai multe straturi. Stratul exterior este compus din o structura dura, numita smalt. Smaltul este sustinut la interior de un strat numit dentina, ce are in centru un tesut moale, numit pulpa dentara. Pulpa dentara contine vase de sange, nervi si tesut conjunctiv, ce sunt responsabile de formarea dintelui in cursul eruptiei lui pe arcada. Pulpa dintelui primeste toate substantele necesare unei dezvoltari normale prin vasele de sange ce intra în dinte pe la varful radacinii. Dupa ce dintele si-a incheiat formarea, tesutul pulpar si-a incheiat si el rolul. Aceasta inseamna ca, la nevoie putem scoate pulpa (nervul) unui dinte, fara ca acesta sa fie afectat in vreun fel. Aceasta manevra terapeutica poarta numele de tratament endodontic sau tratament de canal.

De ce am nevoie de un tratament endodontic?

Tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dentara se inflameaza sau se infecteaza, de obicei datorita unei carii profunde, a unor obturatii coronare (plombe) intinse, fracturi sau fisuri in smalt, sau ca urmare a unor traumatisme suferite de dinte. In cazul in care nu se intervine la timp, durerile se pot agrava, mergandu-se pana la formarea de abcese.

Medicii nostri specializati in endodontie utilizeaza, de asemenea si tratamente cu laser, ajungand la rezultate de exceptie.